Winkelend publiek in de Amsterdamse Kalverstraat. Amsterdamse bedrijven maakten het meeste gebruik van de corona-steunregelingen.
Volledig scherm
Winkelend publiek in de Amsterdamse Kalverstraat. Amsterdamse bedrijven maakten het meeste gebruik van de corona-steunregelingen. © ANP

Amsterdamse bedrijven maken meest gebruik van coronasteun

Meer dan de helft van de bedrijven in Amsterdam maakt gebruik van een financiële regeling in verband met de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de stad daarmee koploper in overheidssteun. Wordt gekeken naar provincies, dan spant Limburg de kroon.

 1. Geen popcorn en cola meer vanwege corona, bioscopen boos: ‘De regels slaan door’

  Geen popcorn en cola meer vanwege corona, bioscopen boos: ‘De regels slaan door’

  De Nederlandse bioscopen reageren met grote verontwaardiging op het totaalverbod op de verkoop van eten en drinken in hun zaken. Dat blijkt uit een rondgang door deze site. De winkels en buffetten in de bioscopen zijn vandaag op last van de overheid gesloten vanwege het toenemende aantal coronabesmettingen. De ketens vrezen flink omzetverlies nu ze niet langer eten en drinken mogen aanbieden aan hun bezoekers. ,,Ze kunnen beter meteen de bioscopen dichtgooien”, klinkt het teleurgesteld.
 1. Zeker drie doden bij terreuraanslag in Nice
  Play

  Zeker drie doden bij terreuraan­slag in Nice

 2. Haal je je griepprik, staat daar koningin Máxima
  Play

  Haal je je griepprik, staat daar koningin Máxima