Het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle is volledig geautomatiseerd. Binnen een half uur is een order verzendklaar. Om de volgende dag pakketten te bezorgen moeten pakketdiensten vaak 's nachts alles verwerken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle is volledig geautomatiseerd. Binnen een half uur is een order verzendklaar. Om de volgende dag pakketten te bezorgen moeten pakketdiensten vaak 's nachts alles verwerken. © Henri van der Beek

Bedrijfsartsen slaan alarm vlak voor feestdagen: ‘Kijk uit voor gevaren van nachtwerk’

Bedrijfsartsen slaan alarm: 1,3 miljoen Nederlanders werken ’s nachts en rond de feestdagen zelfs nog meer. Dat is volgens de artsen slecht voor je gezondheid en ook lang niet altijd nodig. ,,Het zou al heel veel schelen als je bij een online aankoop zou zeggen: Vandaag besteld, overmorgen in huis’’, zegt de Deventer arbeids- en organisatiepsycholoog Hans Spanjers.

 1. Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’
  PREMIUM

  Handel in paarden valt ineens stil door brexit: ‘We proberen ons niet te veel zorgen te maken’

  De paardenhandel met Engeland staat door de brexit op scherp. Zomaar even paarden het Kanaal oversturen gaat nog wel. Maar terug – van Engeland naar het Europese vasteland – is een stuk lastiger. De prijzen voor een paard verdubbelen of verdrievoudigen gemakkelijk door alle extra EU-regels. ,,U kunt bedenken wat dat met de markt doet”, zegt Harold Zoet, paardentransporteur uit Wezep en bestuurslid van landbouworganisatie LTO Noord.
 1. Premier Rutte legt uit waarom scholen niet eerder open kunnen
  Play

  Premier Rutte legt uit waarom scholen niet eerder open kunnen

 2. Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn
  Play

  Overleden man gevonden in weiland bij Giethoorn