Impressies van Het Handelshuys in Zwolle, de nieuwbouw die op de plek van de vroegere V&D en Hudson's Bay komt. In de plint komen ‘weinig winkels’ want daar is wat minder behoefte aan, zegt de projectontwikkelaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Impressies van Het Handelshuys in Zwolle, de nieuwbouw die op de plek van de vroegere V&D en Hudson's Bay komt. In de plint komen ‘weinig winkels’ want daar is wat minder behoefte aan, zegt de projectontwikkelaar. © Junco/De Zwarte Hond

Binnensteden in Oost-Nederland gaan op de schop: ‘Dit kan online nooit bieden’

Gemeenten richten hun binnensteden opnieuw in. Met de opmars van online winkelen en corona die dat nog eens versnelde, moeten centra op de schop. Dat gebeurt ook, blijkt uit een enquête van de Stentor onder achttien gemeenten. De stad wordt veel meer een totaalbelevenis. Met minder winkels en meer groen, wonen, horeca en cultuur. ,,Dat kan online nooit bieden”, schrijft een binnenstadsmanager. 

2 reacties

  • Pim Willemsen

    2 jaar geleden
    Het rommelige aanzien van een winkelstraat met in de loop geplaatste reclameborden. Wanneer begrijpen winkeliers dat hierdoor mensen met een boog om hun etalage lopen? Haal weg die borden, dan loopt het winkelend publiek naar de etalage. Die borden zijn ook lastig voor mensen met een beperkt zicht.
  • Marianne Klaasen

    2 jaar geleden
    In elke plaats, waar je ook komt, wordt een leegstaande winkel "omgetoverd" naar een eetgelegenheid. Dit noem ik zeker geen verbetering voor een plaats. Er wordt voortdurend erop gehamerd dat de mensen veel te dik worden. Wel nu, door alleen maar eetgelegenheden in een plaats, ontmoedig je dit zeker niet. Door de grote overload aan allerlei soorten goedkope winkels verloedert een plaats ook. Dit kan je niet veranderen door een parkje aan te leggen. Gevolg: nog minder winkels.