Volledig scherm
© ANP

Blokker doet ‘klein zusje’ Marskramer van de hand

Blokker Holding verkoopt huishoudketen Marskramer aan Audax Groep. Dat bedrijf is bekend van winkels als Ako en The Read Shop en geeft bladen als Vriendin, Party en HP/De Tijd uit. Hoeveel Audax betaalt voor Marskramer is niet bekendgemaakt.

Marskramer heeft sinds enkele jaren geen eigen winkels meer, maar werkt alleen via franchisenemers die 44 winkels hebben. De verkoop omvat ook de ketens Prima, Novy en Toys2Play, die hebben gezamenlijk nog eens 48 winkels. Ook een groothandel die aan die ketens en aan zelfstandige winkels levert wordt doorverkocht. De werknemers van Marskramer gaan mee naar de nieuwe eigenaar.

Volgens Casper de Nooijer, directeur van Audax, biedt de overname grote voordelen op het gebied van logistiek, distributie en inkoopkracht. ,,Dat komt uiteraard onze klanten ten goede”, belooft hij. ,,Met deze toevoeging verdichten we ons retailnetwerk en ontsluiten we bovendien de productcategorieën speelgoed en huishoudelijke artikelen voor onze huidige 700 verkooppunten.”

‘Kleine zusje’

Topman Michiel Witteveen van Blokker Holding voegt daaraan toe dat De Marskramer nu de kans heeft verder te groeien binnen een gezond familiebedrijf. ,,De formules van Marskramer en Audax sluiten goed op elkaar aan. Met de verkoop van Marskramer - ‘het kleine zusje van Blokker’ - kunnen wij ons focussen op Blokker en Big Bazar.”

Witteveen nam recent Blokker Holding over van de familie Blokker. Nu Marskramer is verkocht, heeft hij Blokker en Big Bazar nog in handen. Blokker had de afgelopen jaren veel moeite om overeind te blijven en in een ultieme poging om te overleven deed het verschillende winkelformules van de hand. Zo kwamen Xenos, Leen Bakker, Intertoys en Bart Smit in andere handen. 

  1. Voormalig Boeing-manager: Ramptoestel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Voormalig Boei­ng-manager: Ramptoe­stel 737 MAX moest zo goedkoop en snel mogelijk de lucht in

    Boeings zorgenkindje, de 737 MAX, staat al bijna een jaar aan de grond. Bij twee ongelukken met het gloednieuwe toestel kwamen 346 mensen om het leven. Technische malheur zorgde keer op keer voor nieuwe vertraging bij testen met het vliegtuig. Vorige maand liet de vliegtuigbouwer weten het kalenderjaar met verlies af te sluiten. Voor het eerst in ruim 20 jaar ging Boeing voor 1 miljard het rood in. Nu blijkt dat ook bij de ontwikkeling van het toestel geld mogelijk een fatale rol heeft gespeeld, meldt televisieprogramma Zembla vanavond.