Bouwbedrijf Heijmans: inframarkt onder druk door PFAS en stikstof

VIDEODe stikstof- en PFAS-problematiek zet vooral de markt voor infrastructuurprojecten onder druk, merkt bouwbedrijf Heijmans. Dat er weinig opdrachten voor met name regionale projecten meer worden vergeven, noemt het bedrijf verontrustend. 

,,Het is van belang voor Nederland dat op korte termijn maatregelen worden genomen om te voorkomen dat vooral de inframarkt op langere termijn verder terugvalt.”

Heijmans zei dat bij de jaarcijfers over 2019. Afgelopen jaar zag het Brabantse bouwbedrijf de omzet stijgen tot 1,6 miljard euro. Onder de streep bleef daar 30 miljoen euro van over.

De PFAS-discussie maakt veel los onder bouwvakkers, bleek vorig jaar tijdens de bouwprotesten op het Malieveld. Wij spraken daar Arie, die ons woedend te woord stond. Bekijk hieronder het interview.

Werkzaamheden op een bouwterrein van Heijmans NV in Den Haag.
Volledig scherm
Werkzaamheden op een bouwterrein van Heijmans NV in Den Haag. © ANP
  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?