Dit is Joost van der Werf, de man van 1 miljoen huizen. Op de achtergrond bouwterrein Turennesingel, een bouwlocatie in de Waalsprong in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is Joost van der Werf, de man van 1 miljoen huizen. Op de achtergrond bouwterrein Turennesingel, een bouwlocatie in de Waalsprong in Nijmegen. © Foto: Bert Beelen


Er zijn één miljoen huizen nodig om de woningnood op te lossen: waar, voor wie en wat kost een huis straks?

1 miljoen huizen moeten er de komende jaren bij komen om de woningnood op te lossen. Zet ze bij elkaar en je hebt een stad die twee keer zo groot is als Amsterdam. Maar waarom 1 miljoen, en niet meer of minder? Wie gaan daar wonen? En waar moeten die huizen worden gebouwd: in de stad of in het weiland? 

17 reacties

 • M.M. Bonder

  1 jaar geleden
  Vooral heel veel betaalbaar bouwen, half om half huur-koop. En de huren niet meer onder andere afhankelijk laten zijn van de WOZ-waarde, want die rijst de pan uit. Als er dan ooit eens genoeg woningen zijn, beginnen met opkopen en afbreken van de allerslechtste woningen.
 • Reinder Bosch

  2 jaar geleden
  In Nld is ruimte erg schaars. We hebben ruimte nodig voor landbouw, woningen, natuur, industrie en dus nu ook nog zonneparken en windmolens. En die ruimte is er simpelweg niet. Daarom hebben we een compleet circus opgetuigd om alle belangen wettelijk te beschermen. Dit heeft tot gevolg dat elk plan bij voorbaat enorm belast wordt door juridisch en procedure kosten. Dus we moeten normen drastich aanpassen op alle terreinen. In Tokio zijn ze dolblij met een bezemkast als woning.
 • E. Hetebrij

  2 jaar geleden
  Ik ben het hartgrondig eens met B Enjamin. Als je in hongerstaking gaat terwijl je al huisvesting hebt, is er wel een gemeente die een extra huis weggeeft en niet meer beschikbaar is voor plaatselijke inwoners. Verder ook zelbewoning invoeren in plaats van die beleegers met torenhoge huren of projectontwikkelaars die alleen voor de rijken bouwen. Als starter kom je gewoon iet aan de bak.
 • Robbert Scholten

  2 jaar geleden
  Schandalig dat er veel te weinig is gebouwd en dat al vele tientallen jaren, bezopen gewoon en dat terwijl de politiek daar hoofdschuldige aan is Schoften
 • B Zieleman

  2 jaar geleden
  Te belachelijk voor woorden! Het land puilt straks uit van Niet-Nederlanders. Zo krijg ik een land ook wel vol. Wat is het percentage wel kan werken, maar niet wil werken? Die krijgen een uitkering/toeslag, enz. Stop dat gepamper, zorg dat ze aan het werk gaan! Dan hoeven er ook niet zoveel Oostblokkers hierheen gesleept te worden. En stop die immigratie van gelukszoekers. Hoe minder mensen, hoe minder er van alles nodig is. Nederland begint al echt op een potje met mieren te lijken: VOL!!