ANP
Volledig scherm
© ANP

Brandstofprijzen fors gedaald door sterke euro en ineffectieve Russische olieboycot

De Russische olieboycot is nog totaal niet merkbaar aan de pomp. Sinds het ingaan ervan zijn de brandstofprijzen fors gedaald. Ook de sterkere euro is gunstig voor automobilisten. Een liter diesel is afgelopen jaar niet zo goedkoop geweest als nu, ook benzine is voordelig.

6 reacties

 • Bianca de Wals

  3 maanden geleden
  Welke sterke euro? Euro is niks waard, net zoals de dollar. De sancties tegen Rusland, hebben alleen maar negatieve effecten gehad voor ons. Niet voor Rusland. Rutte en CO hebben ons bewust de ellende ingejaagd. Wordt tijd om nu hun de ellende in te jagen
 • Henk Renzebrink

  3 maanden geleden
  @Edwin Van Oeveren Alle moderne auto's rijden zonder problemen op E10. Wij rijden zelfs al jaren en verschillende auto's op E10 en nog nooit het gerichtste probleempje gehad. Alleen (hele) oude auto's kunnen eventueel wat problemen krijgen. Je kunt de geschiktheid voor E10 checken.
 • de Jonge

  3 maanden geleden
  @Henk Renzenbrink Vandaag in de omgeving Osnabrück in Duitsland): E10 voor 1.69 euro en diesel voor 1,65 euro.
 • Marcel Bekhof

  3 maanden geleden
  Edwin van Oeveren heeft hier wel een punt.
 • Henk Renzebrink

  3 maanden geleden
  Goedkoop zoals in dit artikel wordt gesuggereerd is wel heel sterk overdreven. Minder duur zou een beter omschrijving zijn. En dan hebben wij hier nog ons fiscale voordeeltje tov b.v. Duitsland waar de brandstof duurder is. We zullen zien waar dit toe leidt in de zomer.
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.