Medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek voerden actie voor een betere cao.
Volledig scherm
Medewerkers van het Antoni van Leeuwenhoek voerden actie voor een betere cao. © ANP / ANP

Cao-lonen stijgen naar recordhoogte

De cao-lonen zijn vorige maand met 7 procent gestegen. Zulke loonafspraken zijn sinds de jaren 70 niet voorgekomen, aldus werkgeversvereniging AWVN.

3 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind het uitstekend als de lonen flink omhooggaan,de lonen zijn jaren en jaren afgeknepen en ik vind het niet meer dan normaal dat dat wordt rechtgezet,uiteindelijk hebben de werknemers de economie vooruitgang voor een deel betaalt
 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  Het eerlijke verhaal is dat werknemers de afgelopen 30 jaar veel ingeleverd hebben. Dus als er een kans is dat (deels) te herstellen, dan moet dat gebeuren, hoezeer bazen ook huilie huilie doen, zeker als blijkt dat de binnenlandse afzet van producten stagneert door de belachelijk hoge prijzen en inflatie. De verhoudingen waren scheef en blijven scheef, ondanks verbeterde CAO's. Rijken worden nog steeds rijker, terwijl werknemers nog niet eens prijscompensatie krijgen. Wie belazert hier nou wie?
 • Ed Noorman

  3 maanden geleden
  Ja en de prijzen van goederen en diensten zullen nog harder stijgen! Een carrousel zonder einde waar je totaal niet beter van wordt!