Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds deelt boeken uit op basisschool Het Element in Middelburg. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Het fonds maakt onder meer ook gratis lunches mogelijk op scholen met veel leerlingen die daarmee te maken hebben.
Volledig scherm
Hans Spekman van het Jeugdeducatiefonds deelt boeken uit op basisschool Het Element in Middelburg. Het Jeugdeducatiefonds helpt om de ontwikkelingskansen van kinderen die opgroeien vanuit een achterstand te vergroten. Het fonds maakt onder meer ook gratis lunches mogelijk op scholen met veel leerlingen die daarmee te maken hebben. © Maurits Sep

CBS: bijna 7 procent kinderen groeit op met armoederisico

Van de 891.000 mensen uit een huishouden met een inkomen onder de lage-inkomensgrens, was vorig jaar bijna een kwart (209.000) een minderjarig kind. Dat betekent dat 6,6 procent van alle kinderen leeft met een armoederisico. Dat is een lichte daling in vergelijking met een jaar eerder. Toen was dat nog 6,8 procent (218.000).

  1. Kwart minder winst ING door oorlog in Oekraïne, hoogste baas vertrekt ‘om persoonlijke redenen’

    Kwart minder winst ING door oorlog in Oekraïne, hoogste baas vertrekt ‘om persoonlij­ke redenen’

    Hans Wijers vertrekt als president-commissaris van ING. Volgens de bank wil de inmiddels 72-jarige oud-minister, tevens een bekend gezicht in het Nederlandse bedrijfsleven, zijn taken in de tweede helft van het jaar ‘om persoonlijke redenen’ overdragen. Dat werd bekend nadat ING de jaarcijfers van 2022 naar buiten bracht: de bank heeft vorig jaar bijna een kwart lagere jaarwinst geboekt.