Volledig scherm
Bungalows in vakantiepark Center Parcs de Eemhof. © ANP XTRA

Center Parcs doet bungalows De Eemhof in de verkoop

Center Parcs zet opnieuw vakantiehuisjes in de etalage. Ditmaal gaat het om bungalows op vakantiepark De Eemhof in Flevoland. De aankondiging volgt kort op de verkoop van Center Parcs in Zandvoort, dat op een paar woningen na is uitverkocht.

Ongeveer 300 woningen van De Eemhof worden aan particuliere beleggers verkocht. De overige 351 vakantiewoningen, de parkvoorzieningen en het hotel worden verhandeld aan institutionele beleggers. De totale verkoopwaarde bedraagt 160 miljoen euro. Ruim een kwart van dat bedrag, zo'n 45 miljoen euro, wil Center Parcs gebruiken om de vakantiewoningen en voorzieningen op te knappen.

De verkoop van de huisjes van De Eemhof start op 18 mei. Investeerders ontvangen over een periode van 15 jaar een geïndexeerde huuropbrengst van 4,75 procent. Ook kunnen kopers profiteren van eventuele omzetgroei. Center Parcs blijft volledig verantwoordelijk voor de exploitatie, het beheer en onderhoud van het park. 

Risico

Helemaal risicoloos is de aankoop overigens niet. Om winst te maken, moeten de huisjes wel worden verhuurd. En het is de vraag of de koper er in de toekomst dezelfde prijs voor krijgt. Afgelopen jaren kwam het herhaaldelijk tot conflicten tussen particuliere investeerders en vakantieparkaanbieders, zoals EuroParcs, DroomParken en Topparken

De verkoop van Center Parcs Zandvoort is in elk geval hard gegaan: inmiddels is bijna alles verkocht. Het park bestaat in totaal uit 428 vakantiewoningen, een hotel met 126 kamers en andere voorzieningen op het park. Om de renovatie te financieren zijn alle vakantiewoningen en voorzieningen in de verkoop gezet. Een deel van Center Parcs is opgekocht door Zeeland Investments Beheer (ZIB). 

Center Parcs wil binnen vijf jaar alle 7.000 vakantiehuizen van het bedrijf verbouwen; een investering van 400 miljoen euro. 

Volledig scherm
© ANP XTRA