Volledig scherm
Koopjedeal. © AD

Dekbed-Discounter.nl neemt Koopjedeal.nl over

Online dekbed- en beddenverkoper Dekbed-Discounter.nl neemt de onlangs failliet verklaarde aanbiedingswebsite Koopjedeal.nl over. De 48 medewerkers van Koopjedeal.nl behouden hun baan.

Dekbed-Discounter.nl wil de klanten van het failliete bedrijf, die wel hebben betaald maar geen bestelling hebben ontvangen, zo snel mogelijk compenseren. ,,Dat is niet gebruikelijk bij een faillissement en zeker ook niet verplicht, maar we willen deze situatie heel graag zo goed mogelijk oplossen’’, aldus Niels Verwij, de oprichter van de beddenverkoper. Hij zegt dat de gedupeerde klanten binnenkort bericht krijgen over een tegemoetkoming.

Koopjedeal.nl kwam in problemen door een grote brand in een magazijn, die in september vorig jaar de voorraad grotendeels verwoestte. Ook trok een mogelijke koper voor het bedrijf zich op het laatste moment terug. De nieuwe eigenaar wil de site zo snel mogelijk weer in de lucht brengen.

Tientallen klanten hebben zich afgelopen maanden beklaagd bij waakhond ACM over de onbereikbaarheid van de klantenservice van Koopjedeal, over bestellingen die niet zijn geleverd en onjuiste informatie over retourzendingen.

Dekbed-Discounter.nl ziet veel potentie in de ommezwaai van Koopjedeal.nl, vooral omdat de aanbiedingenwebsite de afgelopen jaren zo hard groeide. De eerste prioriteit is dan ook de site weer in de lucht te krijgen zodat de schade voor leveranciers, klanten en personeel minimaal is.

Dekbed-Discounter.nl is naar eigen zeggen met tweeduizend tot drieduizend orders per dag de grootste webshop in beddengoed in de Benelux. De omzet in 2018 was ongeveer 40 miljoen euro.

  1. Hoe Marcel honderden Nederlanders een heerlijk avondje bezorgt
    PREMIUM

    Hoe Marcel honderden Nederlan­ders een heerlijk avondje bezorgt

    Nee, hij gooit ze niet door de schoorsteen, maar bezorgt zijn 250 tot 300 Sinterklaaspakjes netjes aan de deur. Als de mensen thuis zijn tenminste. Pakketbezorger Marcel Helling (47) is één van de vijfduizend pieten van PostNL die vanavond het heerlijk avondje voor miljoenen Nederlanders mogelijk maakt. Zijn stoomboot is de Mercedes Sprinter, die deze dagen tjokvol heerlijks zit. De bestemming: tuindersdorp De Lier, het Westland.