Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Deze klussen kun je ook láten doen (tegen betaling dan)

Een nieuwe vorm van armoede. Zo noemt Paul Smeets, onderzoeker en econoom aan de Universiteit van Maastricht, ons groeiende gebrek aan tijd. Is uitbesteden de oplossing om deze tijd terug te winnen?

Uit onderzoek van Paul Smeets onder zesduizend Nederlanders, Denen, Amerikanen en Canadezen blijkt dat Nederlanders gemiddeld 150 euro per maand uitgeven aan diensten. Worden we daar ook gelukkiger van? Volgens Smeets wel. ,,We worden gelukkiger van het uitgeven van geld aan tijdbesparende diensten dan aan nieuwe spullen als een bank.” Smeets heeft wel twee kanttekeningen. ,,Besteed alleen taken uit die je echt niet leuk vindt en vul de gewonnen tijd niet op met tv-kijken. Daar worden we juist níet gelukkiger van. Ga liever sporten, vrijwilligerswerk doen of met vrienden of familie op stap.’’

  1. Nieuwe prijzenoorlog in supermarktland?

    Nieuwe prijzenoor­log in supermarkt­land?

    Maken supermarkten zich op voor een nieuwe prijzenoorlog? Plus verlaagde onlangs de prijzen van groente en fruit structureel tot wel 30 procent. Daarnaast heeft Dirk van den Broek de aanval geopend op Albert Heijn. In een paginagrote advertentie in onder meer deze krant steekt Dirk de draak met AH door te melden dat het toch wel zonde is dat de Zaandamse grootgrutter is gestopt met het aanbieden van de zogeheten ‘goedkoopjes’. Voor echte goedkope boodschappen moet je volgens de Amsterdamse supermarktketen niet bij Albert Heijn zijn, maar bij Dirk.