Belasting betalen in Rusland betekent doden in Oekraïne: dat staat onder het pamflet dat de Oekraïense overheid recent uitdeed.
Volledig scherm
PREMIUM
Belasting betalen in Rusland betekent doden in Oekraïne: dat staat onder het pamflet dat de Oekraïense overheid recent uitdeed. © Gezienus Bruininga

Deze Zwolse bedrijven handelen met Rusland: ‘Het is een duivels dilemma’

Abbott, Abbvie en Engie. Zwolse bedrijven op een controversiële lijst; ze staan in een top 50 van grootste merken die nog handel zouden drijven in Rusland. De Oekraïense buitenlandminister stelt dat ze ‘genocide financieren’. De bedrijven zelf reageren niet graag. Engie stelt inmiddels weg te zijn uit Rusland.

57 reacties

 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Willem Heerema,verschrikkelijk al die doden aan beide kanten. De vrede is ver weg. De Palestijnen hebben nauwelijks vrienden om ze te helpen nu ze de kant van Iran gekozen hebben en Israël lijkt sterk genoeg om zich tegen agressie te verdedigen.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste André Eggerding. Op die dag werd ook de journalise vermoord. Uw publicatie is al ruim een half jaar oud. Daarna zijn wekelijks meerdere kinderen om het leven gebracht. Volgens de VN zijn in de eerste negen maanden van dit jaar in bezet gebied, inclusief de Gazastrook, minstens 123 Palestijnen gedood. Andere bronnen geven een nog hoger cijfer, en volgens Defense for Children International – Palestine zijn dit jaar tot dusver 45 Palestijnse kinderen gedood. Dat zal ook u aangrijpen.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @Willem Heerema,publicatie van Amnesty International van 11 mei 2022.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Willem Heerema, vrede ontstaat alleen als er voldoende garanties zijn voor een duurzame vrede. Pas als die garanties er zijn volgt terugtrekking. Zolang Hamas de volledige vernietiging van Israël in haar beginsel programma heeft staan kan van vrede geen sprake zijn. Jij bent mijn vriend maar ik heb wel de intentie om je te vermoorden.
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Beste André Eggerding, Jammer dat u anderen beticht van overdrijven. Welk rapport van Amnesty International bedoelt u? En wat vindt u van het uitschakelen van journalisten? Vrede bereikt men met als grondvoorwaarde dat de bezetter zich terugtrekt. Volgens mij geldt dat momenteel voor Rusland in hun bezetting van bijna al een jaar en ook voor die door Israël van ruim 55 jaar.