Zolang bedrijven kangoeroeproducten blijven verkopen blijft de jacht op deze dieren voortduren, stelt World Animal Protection.
Volledig scherm
Zolang bedrijven kangoeroeproducten blijven verkopen blijft de jacht op deze dieren voortduren, stelt World Animal Protection. © Shutterstock

Dierenorganisatie wil verbod op kangoeroeproducten vanwege ‘gruwelen van de jacht’

Tientallen bedrijven in Nederland verkopen nog altijd op grote schaal producten waarin kangoeroes verwerkt zijn. Het gaat om onder meer schaatsen, voetbalschoenen, hondenvoer en handschoenen waarin vlees en leer van het dier verwerkt zijn. Dat blijkt uit onderzoek van World Animal Protection. De dierenwelzijnsorganisatie wil een verbod op de verkoop van deze producten.

4 reacties

 • doe mijn best

  1 jaar geleden
  Wij zijn al 14x in Australië geweest. En de meeste tijd in het binnenland.Het is een plaag even als de camelen. Als het te droog is verdorsten die beesten en dan hoor je niemand. Zo blijft het nog een beetje in balans.En blijft er voetsel over. Het is van beide beesten heerlijk vlees.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Elk dierenleed is er een te veel.Mensen zijn erger dan dieren op deze wereld!!Het plaatje hierboven is ook schandalig dat dit is gebeurt om het beestje te vermoorden!!
 • Joost Van Zutphen

  1 jaar geleden
  Tja.. ..triest verhaal. Maar 'sport'vissers doen voor hun plezier niets anders dan het steeds maar niet direct fataal verwonden van dieren.
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  Er zijn ook kangeroo boerderijen in Nederland waar deze worden gefokt. Dat heeft dan niets te maken met een jacht.