Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Door zelfscankassa’s zijn mijn boodschappen niet goedkoper geworden

ColumnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

4 reacties

 • P Toussaint

  2 maanden geleden
  Liberalisme,neoliberalisme, laat het over aan de markt, laissé faire laissé passé ,heb vooral geen visie op een samenleving maar kijk alleen hoe je je eigen inkomsten kunt vergroten.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik vind dat wel goeie opmerkingen,de zelfscan kassa is een puur verdien model geworden en neemt bovendien de plaats in van kassieres,en dat is ontzettend slecht,zeker voor jongeren die al vroeg aan het werk gaan,ook is er nog het sociale aspect
 • Joost Van Zutphen

  2 maanden geleden
  @Henk vd Veld Voor het beleid maakt het helemaal niet uit wie in de Tweede Kamer of het kabinet zit. Den Uyl had het al over de smalle marges van het bestuur. Toen kon je al minimaal bijsturen. Nu nog veel minder. Het beleid wordt gemaakt door de honderdduizenden ambtenaren gezamenlijk, elk een klein deeltje. Niet door politici. Gelukkig. Maar dat betekent ook dat er niets wijzigt bij een ander kabinet, alleen de toon van het verkooppraatje. Onze buren, de ambtenaren, bepalen het hele beleid.
 • Henk van den Beld

  2 maanden geleden
  Ach, met het nieuwe kabinet gaat alles veranderen. Zucht, nog goed 3 jaar hetzelfde beleid. Het wordt tijd voor nieuwe gezichten/poppetjes in Den Haag. Geef Nederland terug aan de burgers.