Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

‘Er is geen reden voor vliegschaamte’

De mogelijke ‘verbanning’ van Schiphol naar Lelystad, vliegtaks en vliegschaamte. De topman van easyJet, de tweede luchtvaartmaatschappij van Europa, is in Nederland om politici, actievoerders en Schiphol ervan te overtuigen dat ze de verkeerde weg inslaan.

Flygskam; vliegschaamte. Johan Lundgren, sinds 2017 topman van easyJet, moet niets hebben van de vondst uit zijn geboorteland, Zweden. ,,Maar dat had u ook niet van mij verwacht. Ik ben het totaal niet eens met het sentiment achter vliegschaamte. Stoppen met reizen, stoppen met vliegen heeft grote invloed op hoe je zaken doet, hoe je mensen ontmoet en ervaringen opdoet. Dat zijn juist verworvenheden waarmee we de afgelopen decennia zo ver zijn gekomen.’’

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.