De coronacrisis en thuiswerken zorgen voor een dip op de kantorenmarkt, met Deventer en Zwolle als een van de grootste verliezers.
Volledig scherm
PREMIUM
De coronacrisis en thuiswerken zorgen voor een dip op de kantorenmarkt, met Deventer en Zwolle als een van de grootste verliezers. © Guus Schoonewille

Flinke tik voor kantorenmarkt Deventer en Zwolle door corona

Deventer en Zwolle horen landelijk tot de grootste verliezers op de kantorenmarkt. In coronajaar 2020 is in Deventer bijna 70 procent minder kantoorruimte verhuurd en verkocht aan andere gebruikers dan een jaar eerder. In Zwolle is vorig jaar 56 procent minder kantoorruimte van gebruiker of eigenaar gewisseld. Ook Apeldoorn hoort tot de verliezers, al is de tik hier minder groot.

 1. Drukte bij vakantieparken in Oost-Nederland: veel boekingen voor Pasen en meivakantie (maar één groep blijft weg)
  PREMIUM
  Poll
  1

  Drukte bij vakantie­par­ken in Oost-Nederland: veel boekingen voor Pasen en meivakan­tie (maar één groep blijft weg)

  Vakantieparken en campings in Oost-Nederland maken zich op voor drukke weken. Nu het negatieve reisadvies voor het buitenland is verlengd, kiezen veel Nederlanders ervoor tijdens het paasweekend en de meivakantie in eigen land vakantie te vieren. Buitenlandse gasten laten Nederland vanwege reisbeperkingen echter links liggen en dat doet financieel pijn.
 1. Honderden Russen skiën in bikini de berg af
  Play

  Honderden Russen skiën in bikini de berg af

 2. Felle brand bij crash tegen paal met verkeerslichten
  Play

  Felle brand bij crash tegen paal met verkeers­lich­ten