Een lng-tanker aangemeerd in China. Vanwege de onverwachte komst van een aantal van dit soort schepen is de gasprijs hard gedaald.
Volledig scherm
Een lng-tanker aangemeerd in China. Vanwege de onverwachte komst van een aantal van dit soort schepen is de gasprijs hard gedaald. © VCG via Getty Images

Gasprijs schiet omlaag nu Amerikaanse schepen met aardgas koers zetten naar Europa

De Europese gasprijs daalt ineens hard, waarschijnlijk vanwege Amerikaanse schepen met vloeibaar aardgas die hun koers hebben gewijzigd naar Europa. Minstens tien tankers hebben midden op de oceaan besloten hun gas aan Europa te verkopen, vanwege de hier hoge tarieven.

9 reacties

 • aalt dokter

  5 maanden geleden
  @Pietersen, vriend Putin gaat gas gebruiken als politiek drukmiddel. Hij is zo link als een loden deur. Hoop dat Nederland slim is en koopt van USA. Beter goede aanvoer dan maar wachten op aanvoer.
 • Ep Sluiter

  5 maanden geleden
  Beter de VS als die gek Poetin
 • Wim Paalderman

  5 maanden geleden
  duidelijk verhaal we gaan voor de VS ten koste van eigen inwoners om goedkoop gas te krijgen uit Rusland veel mensen zien de russen als niet ok maar vergeet niet ook dat waren de mensen die ons bevrijden zoveel jaar terug... de VS is alleen op winst uit meer niet
 • Gerrit S

  5 maanden geleden
  Toch bijzonder, Europa wil geen gas van Rusland ondanks de dure en mede door NL gefinancierde 2e gaspijp. De VS was er op tegen en de consument betaald vervolgens de hoofdprijs. De koude oorlog is allerminst voorbij. En wie is nu koopman? Juist, de Amerikaanse gas verkopers
 • E Goedhart

  5 maanden geleden
  He eerder we van Russisch gas af zijn, hoe beter. Poetin is stapelgek, uit op een oorlog met het westen. En die Wit-Russische vazaal van hem is nog veel gekker. Geloof mij maar, er staat ons nog heel wat te wachten!
 1. Tientallen grote ondernemingen beloven geen belasting meer te ontwijken

  Tientallen grote ondernemin­gen beloven geen belasting meer te ontwijken

  Ruim veertig Nederlandse multinationals en andere grote ondernemingen hebben afgesproken om zich niet of niet meer schuldig te maken aan belastingontwijking- en ontduiking. Bedrijven als Philips, Jumbo, Ahold Delhaize, Randstad, Shell, Heineken, Rabobank en KLM maakten bekend zich achter de zogenoemde Tax Governance Code van ondernemersorganisatie VNO-NCW te scharen. Daarmee geven ze concreet aan dat ze belastingafdracht als plicht zien waarbij ze beloven geen gebruik te maken van omwegen in belastingparadijzen om maar belastingen te ontwijken.