Een krantenbezorger in Hoofddorp pakt 's ochtends vroeg zijn fietstassen in.
Volledig scherm
Een krantenbezorger in Hoofddorp pakt 's ochtends vroeg zijn fietstassen in. © ANP Photo Xtra

Gigantisch tekort aan krantenbezorgers: bonus van 1000 euro voor wie zich aanmeldt

Wie nu een krantenwijk neemt of een nieuwe collega aanmeldt, krijgt een bonus van 1000 euro die in drie termijnen wordt uitbetaald. Dagbladuitgeverijen DPG Media (AD, Volkskrant) en het Mediahuis (Telegraaf, NRC) hopen op die manier het ‘gigantische tekort’ aan bezorgers terug te dringen. ,,Het gaat om onwaarschijnlijke aantallen”, verzucht DPG-directeur Erik van Gruijthuijsen.

17 reacties

 • Jaap Bennekom

  5 maanden geleden
  Wat veel mensen vergeten is dat kranten bezorgen betekend dat je midden in de nacht moet opstaan, en dus de avond ervoor om 20.00 uur naar bed moet. Van je sociale leven blijft totaal niets meer over omdat vrienden en familie vaak s,avonds bij elkaar komen na het werk. Daar kan je dan een streep door zetten voor een bijbaantje. Terwijl er op andere tijden genoeg bijbaantjes zijn.uitgevers moeten in gaan zien dat de ochtendkrant einde verhaal is. De zwolse courant werd vroeger s,middags bezorgd.
 • R.E.I. van Katwijk

  5 maanden geleden
  Hoezo stoppen met de papieren http://versie.Er zijn nog steeds ouderen,waaronder mijn moeder,die geen internet hebben.Of mensen die gewoon de papieren krant veel fijner vinden.Maar misschien wat ruimere bezorgtijden en de mensen wat beter betalen en in loondienst.Datscheelt een hoop denk ik. Ik hoor ook dat de mensen de krant tegenwoordig zo duur vinden.
 • Pim Willemsen

  5 maanden geleden
  Zelf heb ik jarenlang een abonnement op NRC gehad, maar dit opgezegd, omdat er niet meer elke dag bezorgd werd: contact met klantenservice erg ingewikkeld, en dan kon ik een exemplaar ophalen bij de plaatselijke boekhandel. Een digitaal abonnement genomen, dat loste heel veel gedoe op.
 • W. Kloppenburg

  5 maanden geleden
  Als je geen personeel kunt krijgen betaal je te weinig en zijn de arbeidsvoorwaarden drie keer niks, zo simpel is het.
 • Marianne Steenbergen

  5 maanden geleden
  Wanneer de krant wat later mag bezorgd is er denk ik meer animo voor het beroep krantenbezorger. Want verder niets mis mee alleen het vroege tijdstip waarop.