Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Het kabinet vervalt nu steeds vaker van duwtjes in dwang

columnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

10 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Ik vind het jammer dat de vaccinatieplicht niet meer bestaat,ik weet wel dat dat een inbreuk op de lichamelijke intregiteit was maar toch,het voordeel was dat iedereen gewoon gevaccineerd was en verder geen gedonder met afvallige nederzettingen
 • Gerrit S

  1 jaar geleden
  Medische discriminatie, Artikel 11 Grondwet, Neurenberg code etc zomaar wat zaken die met voeten worden getreden en half NL heeft het niet door!!. Wel zaken die er toe doen om ons te beschermen tegen wantoestanden zoals die in het verleden hebben plaatsgevonden en nu gewoon weer aan de hand zijn.
 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Carla, maar de vaccinatie weigeraar mag wel meebetalen aan de kosten van de bijstandsmoeder. Dan gaan de consequenties van eigen keuzes zo uit het raam hè? Als we die redenatie op gelijke voet doortrekken op tal van onderwerpen, gok ik zo even dat je daar geen voorstander van gaat zijn...
 • A.G. de Jong

  1 jaar geleden
  Nee, vaccinatiedwang mag niet en hoort ook niet in de beschaafd land thuis. En toch maakt de overheid zich hier schuldig aan. Want dat een Coronapas niets met volksgezondheid te maken heeft (gevaccineerden zijn net zo besmettelijk) dat is voor ieder weldenkend mens wel duidelijk. Alleen zal het niet werken, je ziet dat in landen die er draconische maatregelen op nahouden (Australie, Italie, etc) dat de vaccinatiegraad nog veel lager is. Dat is geen toeval, het werkt averechts!
 • Robert Zwijnenberg

  1 jaar geleden
  Er is geen vaccinatiedwang. Punt. Wil je de prik niet, prima. Mag je alleen wat minder.