Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland.
Volledig scherm
Robèr Willemsen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland. © GUUS SCHOONEWILLE

Horeca: Bedrijven zullen omvallen door koopkrachtplannen kabinet

Horecaondernemers zullen komende winter omvallen als de uitgelekte koopkrachtplannen van het kabinet onveranderd blijven. Daarvoor waarschuwt Robèr Willemsen, voorzitter van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) in reactie op de plannen. KHN begrijpt ‘absoluut niet’ waarom ‘de rest van het bonnetje’ van de koopkrachtreparatie ‘opnieuw’ bij de horeca gelegd wordt, waar de coronacrisis diepe sporen heeft achtergelaten.

5 reacties

 • wilma aalvanger

  3 maanden geleden
  Nog steeds schieten horecaondernemingen als paddestoelen de grond uit. Mensen moeten de broekriem aanhalen en het is logisch dat ze dan minder buitenshuis eten, zeker met de huidige horecaprijzen. Inkrimping van de horeca lijkt me niet meer dan logisch. Werk genoeg voor de medewerkers.
 • Ronald Huberts

  3 maanden geleden
  Het zal je werkgever maar zijn, werken als een ander vrij is maar de beloning is waardeloos. Laat maar omvallen , er zijn betere werkgevers.
 • F. Post

  3 maanden geleden
  Eerst jaren lang personeel financieel uitgeknepen , dan weer geen personeel te krijgen en dan nog niet te praten over de i haalslag die horeca doorvoert qua prijs nivo drank en eten. Dus niet meer gaan en uitdunnen die branche.
 • Stefan Ramon

  3 maanden geleden
  Ja, natuurlijk staat de horeca weer vooraan bij het klagersbankje. het is nooit goed daar.. Het word tijd dat de mensen in de horeca een beetje meer gaan verdienen. Er is ook wel erg veel horeca, te veel als je mij vraagt. Wellicht dat de markt zichzelf wat uitdunt. sneu voor de individuele ondernemer, goed voor de branche. De horeca is altijd de gebeten hond, echter vergeet meneer Willemsen dat het hele land op z'n kop gaat en iedere er last van heeft.
 • Arend van Faassen

  3 maanden geleden
  Ik heb nog nooit een werkgever horen juichen als hij een loonsverhoging moest doorvoeren. Maar nu is het blijkbaar nieuws als hij het doet.