Grote groepen huishoudens krijgen volgens het Nibud maandelijks tientallen euro’s minder te besteden.
Volledig scherm
Grote groepen huishoudens krijgen volgens het Nibud maandelijks tientallen euro’s minder te besteden. © Joris van Gennip

Huishoudens gaan er maandelijks fors op achteruit: gemiddeld 40 euro minder in de knip

Nederlandse huishoudens gaan er dit jaar fors op achteruit in de portemonnee, omdat tal van zaken duurder zijn geworden. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft uitgerekend dat gezinnen het maandelijks gemiddeld met zo’n 40 euro minder moeten doen. 

3 reacties

 • Robbert Scholten

  4 maanden geleden
  Ik vind het wel grappig,velen hebben gestemd op Rutte dus ik gun ze het lot dat ze verdienen
 • Joost Van Zutphen

  4 maanden geleden
  Er zijn genoeg sectoren met een fors tekort aan personeel en dus grote inkomensstijgingen. Zelf ben ik 4 keer compleet van sector en werk gewisseld en fors meer gaan verdienen. Ook leuk, iets totaal anders gaan doen. Als je vindt dat je te weinig verdient, doe dat ook. Als je nergens meer kunt verdienen, verdien je nu al te veel.
 • jan Hamersma

  4 maanden geleden
  VVD betekend dus . Vrij Veel dooddoeners.
 1. Krapte arbeidsmarkt is grootste barrière voor ondernemend Nederland

  Krapte arbeids­markt is grootste barrière voor onderne­mend Nederland

  De huidige krapte op de arbeidsmarkt is voor Nederlandse ondernemers de grootste rem op de bedrijfsvoering. Ook worden ze geplaagd door tekorten aan materialen en productiemiddelen en door ruimtegebrek. Het Centraal Bureau voor de Statistiek peilde samen met de Kamer van Koophandel, het Economisch Instituut voor de Bouw en werkgeversverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW de stemming van het niet-financiële bedrijfsleven. Een derde van de ondernemers zegt met personeelstekorten te kampen. Uit de meting kwam niettemin naar voren dat het ondernemersvertrouwen toeneemt.