Meer keuze, dalende prijzen. Het tij keert voor huizenkopers.
Volledig scherm
Meer keuze, dalende prijzen. Het tij keert voor huizenkopers. © ANP / ANP

Huizenmarkt stort verder in, volgens ABN: ‘Prijzen dalen sneller dan verwacht’

De dip op de woningmarkt wordt een diep dal. ABN Amro stelt de verwachting voor dit jaar fors naar beneden bij. Dit jaar verliezen koophuizen 6 procent van hun waarde en volgend jaar nog eens 4 procent.

5 reacties

 • Henk Renzebrink

  2 maanden geleden
  Een zeer goede trend. In plaats van reële waarde is de waarde van gebakken lucht alleen maar hoger geworden. Dit zag ik al jaren geleden aankomen. De mensen die op het hoogtepunt dus eigenlijk dieptepunt een huis kochten, zullen het ernstig gaan merken bij de eventuele verkoop door b.v. echtscheiding. Gelukkig dan ik onze kinderen heb kunnen waarschuwen en behoeden om zo'n domme stap te zetten. Ik hoop niet dat de crisis van 2008 zich zal herhalen maar hoop het niet.
 • Jan Gerritsen

  2 maanden geleden
  Goede zaak dat de prijzen dalen staat ook niet in verhouding tot de werkelijke waarde ook beter voor onze woz
 • J Visser

  2 maanden geleden
  En zo bleek aktes virtueel te wezen. De vraag, de prijs... kijken hoeveel er straks weer onder water staat. De hele markt werd opgehitst met virtuele overwaarde waardoor alleen doorstromers massaal aan het (ver)kopen zijn geslagen.
 • Adriana Ubbink

  2 maanden geleden
  Huizenmarkt stort in met 5% lagere waardes? Na eerst 5 jaar prijsstijgingen van 10-20% per jaar. Geen zorgen.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Help..de huizenmarkt stort in....we vergeten ff dat de prijzen op een gegeven moment enorm de pan uitrezen..Nu weer een beetje terug naar "normaal" nou,jahh..normaal..nog steeds enorme prijzen,toch ?