Foto uit oktober 2021 ter illustratie. Opgeknapte straten in de wijk Transvaal waar de Haagse woningcorporatie Staedion de sociale huurwoningen verduurzamend renoveerde.
Volledig scherm
Foto uit oktober 2021 ter illustratie. Opgeknapte straten in de wijk Transvaal waar de Haagse woningcorporatie Staedion de sociale huurwoningen verduurzamend renoveerde. © ANP

Huren in sociale sector gemiddeld met 2 procent omhoog

Woningcorporaties verhogen de huren van woningen in de sociale sector vanaf 1 juli gemiddeld met 2 procent. Bij ruim de helft van de woningen (63 procent) blijft die stijging onder de toegestane grens van 2,3 procent, meldt de koepelorganisatie voor woningcorporaties Aedes. 

  1. Tientallen grote ondernemingen beloven geen belasting meer te ontwijken

    Tientallen grote ondernemin­gen beloven geen belasting meer te ontwijken

    Ruim veertig Nederlandse multinationals en andere grote ondernemingen hebben afgesproken om zich niet of niet meer schuldig te maken aan belastingontwijking- en ontduiking. Bedrijven als Philips, Jumbo, Ahold Delhaize, Randstad, Shell, Heineken, Rabobank en KLM maakten bekend zich achter de zogenoemde Tax Governance Code van ondernemersorganisatie VNO-NCW te scharen. Daarmee geven ze concreet aan dat ze belastingafdracht als plicht zien waarbij ze beloven geen gebruik te maken van omwegen in belastingparadijzen om maar belastingen te ontwijken.