Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

‘Hypotheekrente duikt voor het eerst onder de 1 procent’

De rente voor een tienjaarshypotheek met Nationale Hypotheekgarantie is voor het eerst tot onder de 1 procent gezakt. De zakenbank NIBC komt met een nieuw hypotheeklabel, Lot Hypotheken, dat de lening tegen 0,99 procent aanbiedt.  

De huidige laagste rente voor een dergelijke lening bedraagt volgens Hypotheek Data Netwerk 1,04 procent.

Naast de lening met een looptijd van tien jaar biedt de bank alle rentevaste periodes aan tot en met twintig jaar. Het rentetarief voor de langste looptijd, die ook volledig op de markt voor NHG-woningen is gericht, bedraagt 1,41 procent. ,,Daarmee zijn we op dit moment de laagste”, zegt Frits van der Scheer, bij NIBC verantwoordelijk voor het nieuwe label, tegen NRC.  

Een kwart van de hypotheken met NHG wordt nog voor deze periode afgesloten, hoewel hypotheken met een looptijd van twintig of dertig jaar de laatste tijd steeds populairder worden. De verwachting is dat andere aanbieders van NHG-hypotheken snel zullen volgen en de rentes ook verder zullen verlagen.

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?