Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Irene gaat drie keer per jaar naar de sauna en slaat dan 200 euro per dag stuk

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Arjan zoekt zaken uit, Irene regelt het verder en beheert alle rekeningen. Hij ontspant met darten, zij met een dagje sauna.

Stellen gezocht voor deze rubriek
Wat geven jullie uit aan boodschappen, vakantie, etentjes en wonen? Waar besparen jullie op of waar gaat juist jullie spaargeld naartoe? En wat is jullie grootste miskoop en beste aanschaf? Geef je nu op voor deze rubriek van Magazine, via geldengeluk@dpgmedia.nl.

Irene: ,,Twee keer per maand bezorgt Albert Heijn boodschappen, ter waarde van 100 tot 120 euro.’’

Arjan: ,,Echt? We halen ook nog om de dag extra dingen voor zo’n 20 euro.’’

Irene: ,,In totaal doen we voor ongeveer 400 euro boodschappen. We bestellen zo’n drie keer per maand sushi of pizza en gaan ongeveer acht keer per jaar met het gezin uit eten.’’

Arjan: ,,En natuurlijk als we op vakantie zijn. Afgelopen zomer waren we met zijn vieren in Florida.’’

Irene: ,,Dat kostte voor drie weken bijna 16.000 euro.’’

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?