Volledig scherm
The Mark, een groot kantoorgebouw langs de A16, heeft een nieuwe eigenaar. © Google streetview

Kantoorgebouw The Mark langs A16 verkocht voor 52 miljoen euro

Het grote kantoorgebouw The Mark langs de A16 aan de noordkant van Rotterdam is verkocht aan een grote belegger. Het gaat om Investcorp, dat het gebouw in samenwerking met vastgoedspecialist Proptimize overneemt van Cromwell en York Capital Management. The Mark heeft een oppervlak van 22.795 vierkante meter. Met de verkoop is 52 miljoen euro gemoeid.

Investcorp heeft kantoren in onder meer New York, Londen, Bahrain, Abu Dhabi, Doha en Singapore. Het is voor de eerste keer dat de belegger in Nederland investeert. The Mark ligt aan de Fascinatio Boulevard 200 – 300 in Rotterdam, direct aan de A16 (oostzijde). Het gebouw bestaat uit dertien verdiepingen en heeft momenteel dertien huurders. De kantoorvloeren variëren in grootte tussen 850 m² en 3.000 m². Het gebouw kreeg de afgelopen jaren al een facelift. Zo is de receptie vernieuwd en voorzien van een koffiebar. Verder zijn er nu een sportschool en een ontmoetingscentrum in het gebouw.  

In het gebouw zijn bedrijven als Maersk/Damco, Baker Tilly, Willis Towers Watson en Refresco gevestigd. Wouter Zwetsloot, Head of Benelux bij Cromwell Property Group, is tevreden met de verkoop, laat hij op de website van Cromwell weten. ,,Het is een bevestiging van onze keuze om in het gebouw te investeren.”