Michele Van Spilbeeck (31), directeur horeca AB InBev Nederland, is een van de eersten die van het lange geboorteverlof gebruik kan maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Michele Van Spilbeeck (31), directeur horeca AB InBev Nederland, is een van de eersten die van het lange geboorteverlof gebruik kan maken. © privécollectie

Kersverse ouders krijgen bij bierbrouwer nu 26 weken geboorteverlof: ‘Tijd om te binden met je kind’

Bierbrouwer AB InBev uit Breda komt met een voor Europa opmerkelijke verlofregeling voor ouders. Zo is het geboorteverlof uitgebreid van de reguliere 16 weken naar 26 weken met volledig behoud van salaris. ,,We willen onze collega’s na de bevalling met passie en energie terug.”

1 reactie

  • Robbert Scholten

    2 maanden geleden
    Ik vind het een interessante optie,uiteindelijk is de zes weken ook maar een getal,ik vind zwangerschapsverlof voor de partner ook een idee in deze geëmancipeerde maatschappij,misschien moet je de verdeling overlaten aan de beide partners
  1. Vermogen tien rijkste mannen verdubbelde tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

    Vermogen tien rijkste mannen verdubbel­de tijdens crisis: 160 miljoen mensen extra in armoede

    Het vermogen van de tien rijkste mannen ter wereld is in de eerste twee jaar van de pandemie verdubbeld, stelt mensenrechtenorganisatie Oxfam Novib in een rapport. In dezelfde periode zijn meer dan 160 miljoen mensen extra in armoede terechtgekomen. Een “dramatische stijging en pijnlijke trendbreuk met voorgaande jaren”, aldus de organisatie in het jaarlijkse rapport over economische ongelijkheid.