Irene van den Berg.
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg. © Joost Hoving

Koopkrachtplaatjes maskeren de groeiende kloof tussen arm en rijk

columnIrene van den Berg is journalist en columnist, gespecialiseerd in financiële psychologie. Zij probeert ons economische gedrag te verklaren.

3 reacties

 • Emma Nieboer

  12 maanden geleden
  Zie Buitenhof met interview van de Franse schrijver Edouard Louis.
 • Eric Moll

  12 maanden geleden
  Als gevolg van decennialange inkomensstagnering van veel hardwerkende mensen zie je dat hun consumptie afneemt. Terwijl bedrijven innoveren en daarmee kostprijzen laten dalen en winsten toenemen, vergeten ze dat indien zij hun werknemers behoorlijk en fatsoenlijk zouden belonen voor dit harde werk de consumptie véél hoger zou zijn, hun kosten niet echt zouden toenemen, maar de winsten wél. Zo zijn ze dieven van hun eigen (en mijn) portemonnee. Al dertig jaar gaat dit zo. Hoe lang eigenlijk nog?
 • J. Albers

  12 maanden geleden
  Dat het kabinet onbetrouwbaar is dat weten we natuurlijk al jaren! Het ergste vind ik dat ze ieder jaar de Koning voor laten lezen dat het goed gaat en dat de Nederlander er massaal WEER op vooruitgaan volgens de koopkrachtplaatjes. Deze pertinente leugens worden echt nooit gehaald en worden na prinsjesdag snel ingehaald door alllerlei lokale belastingen, brandstof, energienota of ziektekosten. Nederland wordt jaar in jaar uit belazerd door de politiek. Het is een schande!