Ed van de Weerd, ceo van Kruidvat
Volledig scherm
PREMIUM
Ed van de Weerd, ceo van Kruidvat © Kruidvat

Kruidvat-baas over hamsterwoede: ‘Jammer genoeg hebben we klanten die emotioneel worden’

Niet alleen de supermarkten, ook de 2800 drogisterijen van DA, Etos, Kruidvat en Trekpleister zuchten onder hamsterende Nederlanders. ,,Koop alleen wat je nodig hebt”, roept Kruidvat-baas Ed van de Weerd namens de branche op. ,,We hebben voldoende, probleem is om alles naar de winkels te krijgen.”

Evenals zijn 20.000 medewerkers heeft Ed van de Weerd het drukker dan ooit. Op zijn smartphone staat een app waarin alle personeelsleden berichten kunnen zetten. ,,Ik vind het zeer belangrijk te weten wat er onder hen leeft, maar het is een dagtaak om het allemaal bij te houden”, glimlacht de ceo van A.S Watson Benelux, moederbedrijf van de bijna 1200 filialen van Kruidvat en Trekpleister. De drukte is nog groter nu Van de Weerd voorzitter is van brancheclub Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD).

  1. Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten
    PREMIUM

    Bizar jubileum: Bijenkorf bestaat 150 jaar, maar winkels zijn gesloten

    De Bijenkorf, ’s lands laatste volledige warenhuis, bestaat dit jaar 150 jaar. Wat een groot winkelfeest had moeten worden, lijkt door de coronacrisis uit te draaien op een deceptie. Ga maar na: in de 150-jarige historie van de Bijenkorf is het nooit eerder voorgekomen dat de winkels zo lang dicht waren. ,,We zijn één keer een halve dag gesloten geweest tijdens de februaristaking in 1941’’, aldus een woordvoerder.