ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Leids biotechbedrijf Pharming hoopt op jackpot met nieuw medicijn

Beleggers geloven helemaal in het nieuwe medicijn tegen een zeldzame ziekte dat het Leidse biotechbedrijf Pharming in de VS op de markt brengt. Het aandeel ging met tientallen procenten omhoog. Het medicijn kost 547.000 dollar per patiënt per jaar.

 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Massaclaim tegen de staat in de maak: ‘Gestolen 400 miljard euro terug naar gepensioneerden’
  PREMIUM
  4

  Massaclaim tegen de staat in de maak: ‘Gestolen 400 miljard euro terug naar gepensio­neer­den’

  De politieke strijd om de honderden miljarden pensioengeld is geluwd, maar de juridische strijd gaat onverminderd door. Tegenstanders van het nieuwe pensioenstelsel vrezen dat gepensioneerden er in het nieuwe stelsel bekaaid afkomen. Ze zetten alles op alles om de schade te beperken; van massaclaim richting de staat tot meerdere rechtszaken. ,,Er is zeker 400 miljard euro van de gepensioneerden gestolen.’’