Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

Leuker kan de Belastingdienst scheiden niet maken...

Scheidende stellen gaan zo vaak de mist in met hun aangifte en hun toeslagen dat de Belastingdienst een speciale voorlichtingscampagne begint. De fiscus wil voorkomen dat mensen later forse naheffingen krijgen en in financiële problemen raken.

Het tijdstip voor de nieuwe campagne kon niet beter worden gekozen. Jaarlijks zijn er twee duidelijke pieken in het aantal scheidingen: direct na de zomervakantie en met de kerst, vertelt John van Vliet, hoofd van de projectgroep Scheiden bij de Belastingdienst. ,,Stellen zitten dan 24 uur per etmaal op elkaars lip. Als je huwelijk al niet lekker loopt, is dat vaak net teveel.”

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?