Volledig scherm
© AFP

Lufthansa schrapt 1300 vluchten door staking

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt morgen en overmorgen 1300 vluchten vanwege een staking van het cabinepersoneel. Zo’n 180.000 reizigers zijn de dupe. Het cabinepersoneel eist meer loon.

Lufthansa had via de rechter geprobeerd de staking te verbieden maar ving daar bot. Daarop kondigde Lufthansa beroep aan, maar het is onduidelijk of de rechtbank die zaak nog vandaag behandelt. 

Als voorbereiding op de staking had Lufthansa zijn klanten al ruime omboekmogelijkheden aangeboden. Zo konden ze binnenlandse vluchten omzetten in treinreizen of hun vlucht naar een andere dag omzetten.
In totaal voert Lufthansa 3000 vluchten per dag uit op een donderdag en vrijdag. Morgen zet het bedrijf een streep door 700 vluchten, overmorgen gaat het om 600 stuks.

 1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

  TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

  Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.