Het filiaal van De Bijenkorf te Den Haag tijdens de decemberdrukte van vorig jaar.
Volledig scherm
Het filiaal van De Bijenkorf te Den Haag tijdens de decemberdrukte van vorig jaar. © Frank Jansen

Medewerkers Bijenkorf mogen niet langer de roltrap gebruiken

De honderden medewerkers van De Bijenkorf in Den Haag mogen sinds kort niet meer de roltrap of het trappenhuis gebruiken aan het eind van hun werkdag. Ze moeten onzichtbaar voor de klant via de goederenlift het pand uit, eist de directie.

20 reacties

 • Erik Biesemaat

  3 maanden geleden
  Vroeger was het inderdaad een sjieke winkel, tegenwoordig is het - om met ene Sjef van Oekel te spreken - een ballentent.
 • Eric Moll

  3 maanden geleden
  Een (vakbonds)jurist zou eens moeten bekijken of hier geen sprake is van wederrechtelijke inperking van de persoonlijke bewegingsvrijheid. Een dergelijke toko (betalen te lage salarissen, behandelen personeel als voetveeg, nu ook nog een roltrapverbod) zou evenveel voor personeel moeten doen als voor de klanten. Gezien de marges die ze scoren kan er best dubbel zoveel betaald worden als nu. Gooi die tent een paar dagen plat, juist nu, misschien dat ze dan begrijpen dat het 2022 is.
 • Marianne Klaasen

  3 maanden geleden
  Net als zoveel van origine Nederlandse bedrijven is de Bijenkorf in buitenlandse handen terecht gekomen. Gevolg: heel veel dure merken, minder winkels en nog slechtere omstandigheden voor werknemers. Al die overnames door buitenlandse bedrijven maken Nederland kapot, maar de aandeelhouders die zijn blij. Nog meer rendement. Daar draait alles om. Schandalig om je personeel zo te behandelen en dat gaat nog erger worden. Net of een medewerker melaats is. Bah.
 • Remi lubberink

  3 maanden geleden
  Zo'n groot bedrijf denkt zeker op deze manier doormiddel van arrogantie, het personeel op Zo'n manier wel te kunnen houden zeker. Waar is hier de normale mens in de maatschappij nog? Moet er eerst weer een oorlog uitbreken om weer een beetje oog voor elkaar en ons weer normaal te kunnen gedragen gebeuren?
 • Henry Hammer

  3 maanden geleden
  De bijenkorf gaat terug naar de middeleeuwen schandalig gewoon personeel zo te behandelen