Verbruikte elektriciteit wordt nu op jaarbasis nog weggestreept tegen met zonnepanelen opgewekte elektriciteit.
Volledig scherm
PREMIUM
Verbruikte elektriciteit wordt nu op jaarbasis nog weggestreept tegen met zonnepanelen opgewekte elektriciteit. © Rob Engelaar

Minder geld voor je zonnestroom zonder salderingsregeling, hoe erg is dat?

MET POLLDe Tweede Kamer stemt vanavond waarschijnlijk in met een plan om vanaf 2025 de salderingsregeling af te bouwen. Hoe erg is dat?

17 reacties

  • hans De geest

    2 maanden geleden
    Verreken een op een en wat overblijf jammer dan, ben geen producent dus aantal panelen plaatsen naar behoefte van eigen verbruik.
  • Kas van Dam

    2 maanden geleden
    @Robert Heerema, ik kies juist niet dynamisch. Lagere energieprijzen is ook lagere vergoeding voor teruggeleverde stroom... Met de huidige hoge tarieven maak ik flink winst met m'n panelen. Huidige energienota is zelfs negatief! Krijg zoveel terug voor het overschot aan stroom dat ik daarmee het gas kan betalen en nog fors overhoudt
  • Kas van Dam

    2 maanden geleden
    @wj van den van den Belt, het is maar waar je blij mee bent. Ik heb ze wel. Na iets meer dan drie jaar de aanschafprijs al terugverdiend en zelfs zonder salderen komt m'n energierekening negatief uit... (er zijn genoeg energie maatschappijen die dezelfde prijs terugbetalen per kwh als die ze ervoor vragen!).
  • Klaske Veldhuizen

    2 maanden geleden
    De prijs zou anders vastgesteld moeten worden dan op basis van de huidige wijze waarbij de belasting niet vergeten mag worden. Schone energie en toch energiebelasting...?
  • Robert Heerema

    2 maanden geleden
    Die salderingregeling is al jaren bekend. Het zou dit jaar al ingaan. We gaan hier over naar een dynamisch contract. Prijzen tot nu onder het prijsplafond, in het weekend wasjes draaien.
  1. Tweede Kamer vol in aanval om muziek zachter te krijgen, horeca vreest voor bestaansrecht
    1

    Tweede Kamer vol in aanval om muziek zachter te krijgen, horeca vreest voor bestaans­recht

    Als de muziek in discotheken en kroegen verplicht zachter moet komt het bestaansrecht van ondernemers in gevaar. Daarvoor waarschuwt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland donderdag. De Tweede Kamer nam deze week met grote meerderheid een motie aan waarin staat dat het maximale geluidsniveau op evenementen en in de horeca naar beneden moet. Alleen Forum voor Democratie, PVV en BVNL stemden tegen.