Volledig scherm
Miller & Monroe in Epe © Google Streetview

Moederbedrijf Miller & Monroe (met 6 winkels in de regio) vraagt uitstel van betaling aan

Winkelconcern Vidrea Retail heeft uitstel van betaling aangevraagd. Dat meldt de directie. Het bedrijf is de uitbater van mode- en lifestylewinkelketen Miller & Monroe, dat in deze regio winkels heeft in Putten, Nijkerk, Steenwijk, Dronten, Hardenberg en Rijssen. In totaal zijn er 550 werknemers verdeeld over 72 vestigingen in Nederland en 160 in Duitsland.

Vidrea is naar eigen zeggen in moeilijkheden gekomen door financiële problemen bij het Duitse zusterbedrijf, waardoor betalingen aan Vidrea uitbleven. Aan het Duitse zusterbedrijf is afgelopen maand een uitstel van betaling verleend. Als gevolg hiervan kon de Duitse zusteronderneming niet aan haar verplichtingen aan Vidrea voldoen. 

Het bedrijf wijst ook met de beschuldigende vinger naar negatieve berichten in de media vorige maand over de financiële problemen. Daardoor eisten meerdere leveranciers vooruitbetaling en zette uiteindelijk huisbankier ABN AMRO de kredietvoorziening stop.

Vidrea hoopt een faillissement af te wenden en houdt de winkels voorlopig open.

Charles Vögele

Vidrea Retail nam in 2017 modewinkelketen Charles Vögele over, dat failliet ging. Ruim zeventig van de bijna honderd voormalige Vögele-vestigingen in Nederland gingen verder onder de naam Miller & Monroe. De winkels werden omgevormd tot een breder concept onder een nieuwe naam voor dezelfde doelgroep, met naast mode ook onder meer kussens, vazen en andere lifestyleproducten voor in huis. De keten richt zich vooral op 40-plussers.

Ook failliete modeketens als Witteveen en Men at Work werden omgebouwd tot Miller & Monroe. Modeorganisatie Bonita werd onlangs aangekocht.