ANP / ANP
Volledig scherm
© ANP / ANP

Onderhandelingen zorg-cao stukgelopen: ‘Onbestaanbaar en verbijsterend’

acties dreigenDe onderhandelingen tussen vakbonden en ziekenhuizen over een nieuwe cao, bestemd voor zo'n 200.000 medewerkers van algemene ziekenhuizen, zijn wederom stukgelopen. Acties dreigen.

18 reacties

 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Het grootste probleem in die veertig jaar bij mij waren de ondeskundige managers die zelfs uit de reiswereld en wehkamp kwamen en de weinige invloed op je werk,en het constante afknijpen van werknemers,minder,minder minder,niets anders is zo dodelijk,ik was als de dood dat mijn kinderen de zorg zouden ingaan of de hoereca,God zij dank hebben zodat niet gedaan,ik ben daar nog steeds heel erg blij om
 • M.H. van den Brink

  2 maanden geleden
  Kan iemand zich nog het begin van Covid 19 herinneren? Klappen voor de "helden" in de zorg. Voldoende beschermende middelen waren er niet. Toen heb ik de Tweede Kamerfracties een mail gestuurd met de vraag of deze helden ook dezelfde behandeling zouden krijgen als de uitgezonden militairen want dat was niet best. Nooit een antwoord op gehad. Nu zien we dat helden vooral niet teveel mogen kosten.
 • wim koelewijn

  2 maanden geleden
  Beste Ed...waarschijnlijk heeft U er in Januari ook iets bijgekregen..toch ? Ook die verhoging wordt/is doorgerekend in Uw pakkie boter enzo....
 • Henk Huiskamp

  2 maanden geleden
  @dhr Meyer, werkgevers zijn wel bereid 13 procent te betalen. Is gewoon een spelletje spelen.Helaas zijn we tever doorgeschoten met allerlei onzin processen en het schrijven van beleidsstukken,waardoor reeds zeer duur betaalde adviseurs een flink stuk van de zorgbegroting voor hun rekening nemen .daar ligt het grote probleem..teveel managers enz enz .. daar hebben de vakbonden geen schuld aan. Helaas zal dit niet meer veranderen. Helemaal de weg kwijt.
 • T. Cleton

  2 maanden geleden
  Jim de vries hoe ga je de werkdruk verlagen als er simpelweg te weinig personeel is? De enige optie zie je nu steeds vaker voorkomen en dat is gewoon afdelingen sluiten. Daar zit ook niemand op te wachten. Het ziekenhuispersoneel heeft de afgelopen jaren al aardige loonsverhogingen gehad. Met dit bod erbij vind ik het niet onredelijk. Zijn genoeg sectoren die graag willen ruilen. Maar ja het blijft een spelletje die onderhandelingen dus we zullen zien wat eruit komt.