Hans Biesheuvel.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Biesheuvel. © Marco De Swart

Ondernemers vrezen voor onnodige faillissementen

De aanpak van de coronacrisis oogstte vorige week nog veel lof in ondernemersland. Inmiddels neemt de kritiek toe: er wordt te weinig gedaan om ondernemers voor een faillissement te behoeden.

Hoe de nieuwe regeling NOW uitpakt, waarbij het rijk 90 procent van de lonen doorbetaalt van werknemers die door de coronacrisis thuiszitten, is koffiedik kijken. Op de bestaande regelingen hebben ondernemers wel het een en ander aan te merken. Zoals de TOGS-regeling, waarbij bedrijven die door de crisis de deuren moeten sluiten, zoals horecagelegenheden, eenmalig 4000 euro krijgen.

  1. Veel souvenirwinkels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfstak’

    Veel souvenir­win­kels staan op omvallen: ‘Misschien wel de meest vergeten bedrijfs­tak’

    Buitenlandse toeristen zijn na 15 juni weer welkom in ons land. Dat is goed nieuws voor de honderden souvenirwinkels in Nederland. De souvenirbranche is voor bijna 100 procent afhankelijk van buitenlandse bezoekers en zag de omzet sinds half maart teruglopen tot nagenoeg nul. De verwachting is dat veel winkeltjes het niet zullen redden. ,,We moeten het vooral hebben van Aziaten en Zuid-Amerikanen. Die zien we voorlopig niet terug.’’