ANP / ANP XTRA
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP / ANP XTRA

Pensioenfondsen op de vingers getikt: ‘Mensen staan voor onaangename verrassingen’

De informatie die pensioenfondsen geven over de hoogte van het pensioen, klopt niet altijd. Daardoor komen mensen soms vlak voor hun pensionering voor onaangename verrassingen te staan, waarschuwt de ombudsman pensioenen Jeroen Steenvoorden.

4 reacties

 • frans vullings

  2 maanden geleden
  Als graaiers geld gaan beheren en regeringen hun klauwtjes in pensioenpotten steken dan raken ze leeg.
 • JWLM kemperman

  2 maanden geleden
  Waanzin, kijk radar maandag j.l. 100 miljard minimaal 10 miljoenmensen en weg is pech KIJK
 • G.J. Algra

  2 maanden geleden
  De risico’s van het nieuwe stelsel kunnen we voorkomen door het huidige rekenrente stelsel te vervangen door te rekenen met een gemiddeld rendement dat het pensioenfonds de afgelopen 10, 15 of 20 jaar had. Hiermee voorkom je een heleboel ellende die we krijgen met het nieuwe stelsel. Wie draait voor al die kosten op voor het enorme rekenwerk om alle ingelegde gelden om te rekenen naar individuele pensioenpotjes. Die gaat ten koste van ons ingelegde geld. Dus minder blijft er over om te verdelen.
 • G.J. Algra

  2 maanden geleden
  Pensioenpotjes raken helemaal niet leeg. De laatste jaren hebben de fondsen hoge rendementen gehaald maar mochten van de Overheid alleen rekenen met de heel lage rekenrente. Hierdoor leek dat er te weinig geld was. Nu krijgen we straks een veel erger product waar juist de jongere de dupe wordt. Hun pensioengeld wordt straks speculatief belegd en dan hebben ze dus kans dat er na bijv 10 jaar sparen al hun inleg is verdwenen door verkeerde belegging. Kunnen ze weer opnieuw beginnen.