Volledig scherm
De terminal van APMT-R op de Maasvlakte. © Good-shoot.com

Personeel APMT-R weer aan de slag na langzaamaan-actie

Het personeel van containerterminal APMT-R in de Rotterdamse haven is vandaag weer aan de slag gegaan. De langzaamaan-actie van de afgelopen dagen is hiermee voorbij. Dit bevestigt woordvoerder Jan Driessen van het bedrijf. De medewerkers voerden actie vanwege zorgen over hun toekomst omdat het containeroverslagbedrijf verkocht gaat worden.   

De directie heeft beloofd dat zij bij de verkooponderhandelingen eist dat de komende vier jaar geen gedwongen ontslagen vallen. ,,Voor zover dat mogelijk is onder de huidige omstandigheden heeft het personeel weer vertrouwen in de directie’’ aldus Driessen. Vanochtend was de laatste bijeenkomst waarin het personeel is bijgepraat. Bij de terminal werken zeshonderd mensen. 

Volgens een werknemer van APMT-R is iedereen weer aan de slag, maar wel onder voorwaarden. Zo moet de directie iedere twee weken de stand van zaken uitleggen aan het personeel. De werknemers zeggen de situatie nauwlettend te blijven volgen en gaan nieuwe acties niet uit de weg. 

Onlangs werd bekend dat de onderhandelingen over de verkoop van de terminal in een cruciale fase zijn beland. Voor de kerst moet er voor iedereen duidelijkheid zijn. Hutchison uit Hongkong zou de overnamekandidaat zijn, volgens insiders. Hutchison is het moederbedrijf van het grote containeroverslagbedrijf ECT. ECT zit naast APMT-R. 

APM Terminals Rotterdam (APMT-R) maakt deel uit van het Deense Maersk-concern, het grootste scheepvaartbedrijf ter wereld. Het concern heeft behalve APMT-R nog een containeroverslagbedrijf in de Rotterdamse haven: APMT Maasvlakte 2, een hypermoderne, vergaand gerobotiseerde terminal op de Tweede Maasvlakte.