Het aandeel Philips heeft maandag op de beurs in Amsterdam ruim een tiende van zijn waarde verloren. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het zorgtechnologieconcern om meer tests gevraagd rond de problemen met beademingsapparatuur voor thuisgebruik door apneupatiënten.
Volledig scherm
PREMIUM
Het aandeel Philips heeft maandag op de beurs in Amsterdam ruim een tiende van zijn waarde verloren. De Amerikaanse toezichthouder FDA heeft het zorgtechnologieconcern om meer tests gevraagd rond de problemen met beademingsapparatuur voor thuisgebruik door apneupatiënten. © Getty Images/iStockphoto

Philips hard onderuit door slaapapneu-sores

Philips lijkt zich danig te hebben verslikt in de manier waarop de Amerikaanse zorgwaakhond FDA zich vastbijt in het hoofdpijndossier rond slaapapneu-apparaten. Die eist opheldering van Philips. Op de beurs kelderde het aandeel. Wat doet deze slepende kwestie met het imago van Philips? 

  1. Zo reageert Nederland op de persconferentie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’
    reacties
    2

    Zo reageert Nederland op de persconfe­ren­tie: van ‘is dit De Speld?' tot 'stap voorwaarts’

    Na een winterslaap van ruim vijf weken gaat Nederland vanaf morgen bijna helemaal van het slot. De culturele sector mag onder voorwaarden weer open, net als restaurants en cafés. Ook mogen evenementen onder strenge voorwaarden weer worden gehouden. Waar horecaondernemers in jubelstemming verkeren, overheerst in de evenementensector diepe teleurstelling. ,,Met verbijstering hebben wij naar deze schertsvertoning gekeken.”