Internationale investeerders hebben hun zinnen gezet op 'onze' bedrijven. Zo betaalde een Braziliaanse multinational 341 miljoen euro voor Vivera uit Holten.
Volledig scherm
PREMIUM
Internationale investeerders hebben hun zinnen gezet op 'onze' bedrijven. Zo betaalde een Braziliaanse multinational 341 miljoen euro voor Vivera uit Holten. © Shutterstock / Vincent Jannink

Recordaantal overnames, investeerders vechten om Nederlandse bedrijven

Grote internationale concerns vallen als een blok voor Nederlandse bedrijven. Het aantal fusies en overnames kan dit jaar weleens alle records gaan breken, denken specialisten. Zij spreken van een inhaaleffect en een ongekende, ‘once in a lifetime’-markt. Investeerders en bedrijven maakten afgelopen corona-jaar een pas op de plaats en geven nu de economie weer opveert hun geld in recordtempo uit.

2 reacties

  • henk hartog

    1 jaar geleden
    Chinezen kunnen er ook wat van.. Verkade, bestaat al jaren niet meer, Senseo, ook niet meer, Whirlpool, ook niet meer, heeft bauknecht. AH is gelukkig een oer nederlandse bedrijf ( zaans) kruidvat is Chinees ( Watson group, zit ook paris xl, trekpleister en havenbedrijf in China) mediamarkt / Saturn is een Duits bedrijf, Aldi, lidl ook Duits bedrijf, ach we zien wel over 15 jaar
  • Melle van der Meulen

    1 jaar geleden
    Na eerst al decennialang Nederlandse industrieiconen te hebben uitverkocht als DAF, Fokker, Hoogovens, KLM, Stork concern, Unilever en ga zo nog maar even door, is het nu de beurt aan andere succesvolle NL bedrijven om in de uitverkoop te gaan. Winnaars zijn de miljonairs, verliezers de werknemers en NL bevolking. Zoals gewoonlijk al tientallen jaren.