Volledig scherm
Volgens de Autoriteit Consument & Markt dwingen consumenten met het overstappen energiebedrijven om te concurreren, wat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen. © ANP XTRA

Recordaantal overstappers energieleverancier

Bijna één op de vijf huishoudens is tussen april vorig jaar en vorige maand overgestapt naar een andere energieleverancier. In totaal ging het om bijna 1,6 miljoen huishoudens, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de toezichthouder zijn er in twaalf maanden nog nooit zo veel huishoudens van energieleverancier gewisseld.

Consumenten vinden de prijs de belangrijkste reden om over te stappen. Die reden wordt door 71 procent genoemd. Ook een welkomstcadeau en de levering van groene stroom worden vaak genoemd.

Van de overstappers is 87 procent tevreden of zeer tevreden over de manier waarop dat werd afgehandeld. Volgens de ACM stappen consumenten die eenmaal een keer van energieleverancier zijn gewisseld, dan ook vaker over. ,,Daarmee dwingen ze energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en concurrerende prijzen”, stelt ACM-bestuurslid Cateautje Hijmans van den Bergh.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’