Irene van den Berg
Volledig scherm
PREMIUM
Irene van den Berg © Marcel Wagena000

‘Schoolzwemmen is een mooie traditie om in ere te herstellen’

columnNeem plaats op de sofa van Irene van den Berg. Zij analyseert iedere week ons economisch gedrag.

'Mam, ik kan wel zonder zwembandjes.' Mijn kleuterdochtertje dacht dat ze het zwemmen wel onder knie had, nadat ze tijdens de zomervakantie een paar keer met vleugeltjes in het water had rondgedobberd. Tijd voor zwemles, concludeerde ik. En dus zit ik, of mijn man, iedere zondag om 9 uur - het enige moment in de week zonder wachtlijst - aan de rand van het zwembad. Ik ben er nu achter dat zwemlessen ouders niet alleen een investering in tijd kosten, maar ook in geld.

  1. Flinke domper voor verpleegkundigen: 'gratis vliegticket-actie' loopt niet volgens plan

    Flinke domper voor verpleeg­kun­di­gen: 'gratis vliegtic­ket-ac­tie' loopt niet volgens plan

    Een gezamenlijke actie van KLM en beroepsvereniging V&VN om verpleegkundigen en verzorgenden te bedanken voor hun harde werk tijdens de coronacrisis is niet helemaal volgens plan verlopen. Hulpverleners die behoefte hebben aan vakantie konden zich verspreid over drie dagen opgeven om kans te maken op een gratis vliegticket. Maar door de overweldigende belangstelling moesten twee inschrijfmomenten op het laatste moment worden geschrapt. Verpleegkundigen reageren teleurgesteld.
  2. KLM in de fout: extra schadevergoeding voor ontslagen begeleidster van vips

    KLM in de fout: extra schadever­goe­ding voor ontslagen begeleid­ster van vips

    Luchtvaartmaatschappij KLM moet een ervaren werkneemster die beroemde artiesten en pornosterren begeleidde bij vertrek en aankomst op Schiphol een extra schadevergoeding ter waarde van 75.000 euro betalen. De vrouw, die als vip-begeleidster werkte, werd begin vorig jaar als gevolg van een arbeidsconflict ontslagen. Haar werkgever heeft daarbij ‘ernstig verwijtbaar’ gehandeld, oordeelde het Amsterdamse gerechtshof gisteren in hoger beroep.