Shell wil niet langer ‘Royal Dutch’ zijn en wordt Brits, kabinet ‘onaangenaam verrast’

Update/videoOlie- en gasconcern Shell wil volledig Brits worden. Het hoofdkantoor wordt naar het Verenigd Koninkrijk verplaatst. Het oliebedrijf verliest dan ook de titel ‘Royal Dutch’. Het bedrijf blijft wel gewoon in Nederland aanwezig. Een aantal banen zal overgaan naar het Verenigd Koninkrijk. 

4 reacties

 • Piet Hein

  2 jaar geleden
  Dag Shell en door...
 • Van der Lee

  2 jaar geleden
  Dit is nog maar het begin van vertrekkende bedrijven! Lokale bedrijven? daar red je het niet mee ! dus de druk komt te liggen bij de "gewone" mens! Hoe een klein, "rijk" land zich om zeep is aan het helpen!
 • HJ Veltkamp

  2 jaar geleden
  Multinationals bestaan bij de gratie van belasting ontwijking. Minder multinationals geeft ruimte aan lokale bedrijven die wel de volle belasting betalen. En die paar hoge bobo's die hun baan hier opgeven? Die betalen ook geen belasting want die hebben zitting in landen als Panama.
 • Pieter J. den Ouden

  2 jaar geleden
  Shell heeft groot gelijk. In Nederland wordt de goede ondernemersgeest waarop na de oorlog zo succesvol met hard werken gebouwd werd inmiddels verstikt door kleinschalig denken en peuteren in de marge. Het Haagse gedoe van klein goed dat lawaai maakt na het lezen van de krant zal meer tot verlies van interesse om hier te ondernemen leiden.