Rob Engelaar
Volledig scherm
© Rob Engelaar

Spaarders lopen gezamenlijk miljarden mis door uitspraak Hoge Raad

Honderdduizenden spaarders hebben geen recht op compensatie voor te veel betaalde belasting over hun spaargeld. Dat heeft de Hoge Raad zojuist bepaald.

19 reacties

 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Ik vind dat nl onder Rutte is afgegleden naar Rusland light,de politiek zit er namens en voor de Nederlanders en niet andersom
 • Dick Verwoert

  1 maand geleden
  De gewone man wordt hier geraakt Het merendeel van degene die bezwaar hebben gemaakt praat je over mensen zoals Rutte die toch al teveel hebben en de juiste wegen weten te gaan. De gewone man/vrouw wordt weer opgelicht door de politiek. Rutte zal wel een praatje hebben gemaakt met degene van de Hoge Raad. Maar heeft daar natuurlijk geen herinnering meer van.
 • Carla Boer

  1 maand geleden
  Juridisch klopt de uitspraak. Het is niet de rechter die de regels maakt maar de politiek. Het is in mijnogen vreemd dat alleen diegenen die klagen gecompenseerd worden. Dus politiek, zet recht wat krom is.
 • H van Terheijden

  1 maand geleden
  Gelijkheidsbeginsel: Overheid Ik dacht dat iedereen gelijk is toch. Fiscus: gelijke gevallen op een gelijke manier behandelen. U kunt een beroep doen op het gelijkheidsbeginsel als wij andere personen in dezelfde (fiscale) omstandigheden gunstiger hebben behandeld dan u. Om een geslaagd beroep op het gelijkheidsbeginsel te kunnen doen, moet er sprake zijn van: Begunstigend beleid Het oogmerk tot begunstiging Meerdere gevallen van begunstiging Begunstigend beleid. Hoge Raad, amateurs van 1e orde.
 • EJ Elings

  1 maand geleden
  Arrogantie van de macht (ook wel genoemd 'Haagse maffia'). In dit geval; als een belastingplichtige bewust/onbewust fouten maakt, dan krijgt hij met een beetje pech een boete van 100%, of hij eindigt op een lijstje zoals bij Toeslagen. n.b. De teveel betaalde belasting zou gewoon teruggegeven moeten worden, incl. compensatie van gevolgschade, incl. een verontschuldiging van 100%.