Volledig scherm
© ANP

Staalconcern Tata Steel snijdt in kosten, gedwongen ontslagen niet uitgesloten

De Europese tak van Tata Steel moet dieper in de kosten snijden. De staalgigant bekijkt of bepaalde activiteiten afgestoten of gestaakt moeten worden. Ook wordt banenverlies in Nederland niet uitgesloten. 

Om de kosten te drukken wordt onder andere gedacht aan gezamenlijke inkoop met het Indiase moederbedrijf en het versimpelen van processen en procedures. Ook wordt er gekeken hoe er efficiënter gewerkt kan worden, zo staat in de mededeling van topman Hans Fischer aan het personeel. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen precies zijn voor de medewerkers. ,,Alles wat tot nu toe bekend is, staat in die brief”, laat een zegsman weten.

De maatregelen moeten ervoor zorgen dat Tata Steel Europe zijn jaardoelen haalt en op eigen benen kan blijven staan, zonder investeringen uit India. Om dat te realiseren is een in ‘ingrijpende transformaties’ gespecialiseerd Amerikaans bedrijf in de arm genomen, Alvarez & Marsal genaamd.

  1. Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’
    PREMIUM

    Bestaan onze winkels over 5 jaar nog? ‘Ja, maar directe verkoop of voorraad wordt zeldzaam’

    De winkelleegstand neemt voor het eerst in jaren weer toe, terwijl de online verkoop juist tegen de klippen opgroeit. Om te overleven is het noodzakelijk dat niet alleen de ketens, maar ook zelfstandige winkeliers meeprofiteren van e-commerce. Maar hoe? De bedenkers van Winkelstraat.nl hebben het antwoord naar eigen zeggen gevonden. ,,De combinatie van de ervaring van de winkeliers met een online marktplaats voor exclusieve mode is een gouden formule.’’