Er klonk zeer felle kritiek op Klimaatcommissaris Timmermans. Een flink deel van het Parlement verwijt hem dat hij geen echte effectstudie heeft laten maken en bovendien een deelstudie die waarschuwt voor productiedaling, meer import en duurdere voeding acht maanden onder de pet heeft gehouden.
Volledig scherm
Er klonk zeer felle kritiek op Klimaatcommissaris Timmermans. Een flink deel van het Parlement verwijt hem dat hij geen echte effectstudie heeft laten maken en bovendien een deelstudie die waarschuwt voor productiedaling, meer import en duurdere voeding acht maanden onder de pet heeft gehouden. © AP

Steun voor groenere landbouw, maar ook zorgen om boeren, voedseltekorten en hogere prijzen

Europa heeft een nieuwe horde genomen naar een nieuw en veel groener landbouwbeleid. Het gebruik van pesticiden en antibiotica wordt sterk verminderd, boerderijdieren in kooien verdwijnen en een kwart van de landbouw wordt biologisch.

  1. Ugchelen heeft met vestiging van meesterslager weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’
    PREMIUM
    3

    Ugchelen heeft met vestiging van meestersla­ger weer vet op de botten: ‘Ik wil de beste van Nederland zijn’

    Vorstelijke stukken cote de boeuf en entrecote hangen al te rijpen, klaar om voor de feestdagen te worden geportioneerd. Terwijl het aantal vestigingen in Nederland ieder jaar terugloopt, heeft Ugchelen over een week weer een slagerij, in het pand waar tien jaar geleden de dorpsslager zijn deuren sloot. Diens opvolger barst van ambitie: Hans-Peter Spaans (34) is een van de tien Nederlanders met de titel meesterslager.