Supermarkten: Leveranciers misbruiken prijsstijgingen

videoSommige fabrikanten van levensmiddelen slaan een slaatje uit de hoge inflatie door veel hogere prijzen voor hun producten te vragen dan noodzakelijk. Die beschuldiging uiten meerdere supermarktketens. ,,Het kan leiden tot een boycot.’’

2 reacties

  • Paul Eijk

    4 maanden geleden
    Jan je hebt gelijk zelf online winkelen is het zelfde artikel via b v een Chinees of via een Nederlandse firma die alleen de bestelling doorgeeft 400 tot 500 % duurder en dan is de Chinees nog eerlijker over de grote en kan je gemakelijk reclameren hier wordt de boot afgehouden tot de retour periode verlopen is.
  • Jan Kelder

    4 maanden geleden
    We worden hier in Nederland al jaren belazerd en niet alleen met levensmiddelen, goederen die in de Rotterdamse haven aankomen worden getransporteerd door heel Europa en toch betalen wij in Nederland soms 25 tot 40 procent meer voor het zelfde artikel dan bijv., in Duitsland of België en dat ligt niet alleen aan de BTW. Ik heb het zelf meegemaakt dat op sommige artikelen een opslag zat van 260 %, dus inkoop wordt verhoogt met 260%. Kleding hangt voor € 15 in de handel wordt € 95 in de winkel.