Elon Musk.
Volledig scherm
Elon Musk. © AFP

Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf: 'Beter om openbaar te blijven'

Tesla blijft een beursgenoteerd bedrijf. Dat heeft topman Elon Musk bekendgemaakt. De raad van bestuur van Tesla en Musk zijn het eens geworden om de beursnotering van de elektrische autobouwer aan de Nasdaq te behouden.

Musk zegt dat hij tot zijn besluit is gekomen na gesproken te hebben met de aandeelhouders. Volgens de topman gaf een meerderheid van de aandeelhouders weliswaar aan bij Tesla te blijven als het bedrijf van de beurs wordt gehaald. Maar het sentiment in een notendop was 'doe dit alsjeblieft niet'.

Ook de inspanningen die nodig zijn bij het van de beurs afhalen van een bedrijf, noemt Musk als reden om het niet te doen. ,,Dit is een probleem, want we moeten absoluut gefocust blijven op het opvoeren van Model 3 en het winstgevend worden.''

'Beter'

In een verklaring op de site van Tesla schrijft Musk dat hij donderdag de raad heeft meegedeeld dat hij denkt ,,dat het voor Tesla beter is om openbaar te blijven''. ,,De raad gaf aan daarmee in te stemmen.''

Musk had eerder op Twitter aangekondigd Tesla van de beurs te willen halen. De tweets zorgden voor veel verwarring. De topman beweerde dat de financiering al rond was. Daarop begon de Amerikaanse beurswaakhond SEC een formeel onderzoek. Musk zou door zijn beweringen zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.